1 of 1

Tuskómarás

Fák kivágása után a földben maradt részét nevezzük tuskónak. Ha nem távolítjuk el, akkor számos tőhajtást, vagy más néven tuskóhajtást bocsát ki, tehát a fa ismét növekedésnek indul. Alapesetben az eltávolítás akár egész napos folyamat is lehet, és a tuskó eltávolítása után, az ott maradt gödör nem túl esztétikus látványt nyújt.

Egy különleges, erre a feladatra készített gép, az úgynevezett tuskómaró gyorsan és hatékonyan képes eltávolítani a tuskót úgy, hogy a kertben nem okoz károsodást. A gép a farönk közvetlen közeléből indul, és előre haladó mozgással ledarálja azt, gyakorlatilag mulcsot készít belőle. Nem csak a talaj szintjéig darálja le a tuskót, hanem 20-30 cm mélyen is. A földben maradt gyökerek és hajtások már nem okoznak problémát, az idő múlásával komposztálódnak és humusz keletkezik belőlük. A keletkezett aprítékot szerkezetjavító anyagként a gödörbe vissza lapátoljuk.

Tuskómaró gépünk munka közben:

Információ

 

A fák kivágását emelőkosaras autóval valamint alphintechnikával végezzük. Szükség esetén a levágott ágakat elszállítjuk.

Keressen bátran bennünket!

Képgaléria